Anyż mielony 30g
Mozna go zastosować do mięs. Jeden z przepisów poleca zmieszanie łyżki mielonego anyżu, łyżki mielonego kardamonu, łyżki mielonego cynamony i zmieszać z miodem. To wszystko dodać do pieczonej kaczki albo kurczaka. Palce lizać.
Przyprawy Royal Brand zawierają wyłącznie naturalne składniki.
Polityka bezpieczeństwa
Zasady dostawy
Zupa pho,
Składniki zupy : imbir, anyż, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1,5 kg wołowiny z kością, 150g wołowiny na befsztyk,
laska cynamonu, 1 cytryna, makaron ryżowy, sos rybny, pieprz i sól.
dodatki: kiełki fasoli, 4 cebule dymki, świeża kolendra, 2 papryczki chili, 1 limonka
Sposób przygotowania:
Cebulę przekroić na pół i wraz z imbirem podsmażyć na suchej patelni do uzyskania ciemnego koloru. 1,5 kg wołowiny pokroić na kawałki i wrzucić do garnka (wraz z kością). Do garnka wrzucić też podsmażoną cebulę i imbir, także anyż, ząbki czosnku i cynamon. Całość zalać 3l wody i zagotować. Gotować na małym ogniu około 2h.
Zebrać z powierzchni tłuszcz. Wyjąć mięso, pokroić na małe kawałki (kości wyrzucić). Rosół odcedzić, a następnie z powrotem wrzucić do niego mięso. Całość ponownie zagotować – doprawić solą i pieprzem. Dodać sos rybny i sok z cytryny.
Wołowinę na befsztyk pokroić w cieniutkie plastry. Przygotować makaron ryżowy.
Makaron włożyć do miseczek, jak również surową wołowinę i zalać rosołem. Dodać kiełki fasoli, pokrojone dymki i papryczki chili (bez pestek) oraz posiekaną kolendrę.