Kurczak l'orange Powiększ do pełnego rozmiaru

Kurczak l'orange

Skład: skórka pomarańczowa, marchew, por, seler, cebula, tymianek.
Składniki dania: 50 dag kurczaka, 4 łyżki masła do smażenia, 1 łyżeczka sól himalajska Royal Brand, 1 torebka przyprawy l'orange Royal Brand, 4 łyżeczki miodu wielokwiatowego, 1 pomarańcza drobno pokrojona bez skórki i pestek, 2 szklanki soku pomarańczowego.

Przyprawy Royal Brand zawierają wyłącznie naturalne składniki.  

Więcej szczegółów

5907431792342

7,60 zł

Sposób przyrządzenia: kurczaka pokroić i włożyć do rondla z oliwą. Podsmażyć. Następnie wsypać mieszankę Royal Brand. Podlać białym winem, dodać miód i drobno pokrojony owoc pomarańczy oraz mandarynki. Dodać 1-2 soku z pomarańczy i dusić do miękkości około 30 minut, najlepiej pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Aromatyczny kurczak po francusku gotowy.
Życzymy smacznego.
Przepis współtworzyły blogerki: