Anyż mielony	30g Powiększ do pełnego rozmiaru

Anyż mielony 30g

Mozna go zastosować do mięs. Jeden z przepisów poleca zmieszanie łyżki mielonego anyżu, łyżki mielonego kardamonu, łyżki mielonego cynamony i zmieszać z miodem. To wszystko dodać do pieczonej kaczki albo kurczaka. Palce lizać.

 

Przyprawy Royal Brand zawierają wyłącznie naturalne składniki.  


Więcej szczegółów

5907431792113

5,30 zł

Zupa pho,

Składniki zupy : imbir, anyż, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1,5 kg wołowiny z kością, 150g wołowiny na befsztyk,

laska cynamonu, 1 cytryna, makaron ryżowy, sos rybny, pieprz i sól.

 

dodatki: kiełki fasoli, 4 cebule dymki, świeża kolendra, 2 papryczki chili, 1 limonka

 

Sposób przygotowania:

Cebulę przekroić na pół i wraz z imbirem podsmażyć na suchej patelni do uzyskania ciemnego koloru. 1,5 kg wołowiny pokroić na kawałki i wrzucić do garnka (wraz z kością). Do garnka wrzucić też podsmażoną cebulę i imbir, także anyż, ząbki czosnku i cynamon. Całość zalać 3l wody i zagotować. Gotować na małym ogniu około 2h.

 

Zebrać z powierzchni tłuszcz. Wyjąć mięso, pokroić na małe kawałki (kości wyrzucić). Rosół odcedzić, a następnie z powrotem wrzucić do niego mięso. Całość ponownie zagotować – doprawić solą i pieprzem. Dodać sos rybny i sok z cytryny.

 

Wołowinę na befsztyk pokroić w cieniutkie plastry. Przygotować makaron ryżowy.

 

Makaron włożyć do miseczek, jak również surową wołowinę i zalać rosołem. Dodać kiełki fasoli, pokrojone dymki i papryczki chili (bez pestek) oraz posiekaną kolendrę.